Vesti | Rockwell Automation distributor | ControlTech

DOBOT MAGICIAN E6

DOBOT MAGICIAN E6

 

DOBOT MAGICIAN EDU edukativni roboti se već koriste za podučavanje robotike u velikom broju naših osnovnih, srednjih i viših škola. Ovi četvoroosni roboti nude kombinaciju karakteristika industrijskog robota i rukovanja koje se može prilagoditi nivou veštine korisnika. Za početnike postoji mogućnost jednostavnog rada u vidu ručnog učenja kretanja robotske ruke bez ikakvog dodatnog znanja o programiranju. Za naprednije korisnike obezbeđeno je zabavno programiranje korišćenjem unapred napravljenih blokova koda u boji koji su sastavljeni kao slagalica. Punopravno programiranje skripti je takođe nešto što se podrazumeva. Zahvaljujući tome, DOBOT MAGICIAN roboti se mogu efikasno koristiti od osnovnih i srednjih škola do univerziteta, a težina nastave se uvek može fleksibilno prilagoditi.

Međutim, brojne škole su takođe bile zainteresovane za svestranije i naprednije kolaborativne robote sa šest osa, koje je, međutim, teško priuštiti u industrijskom dizajnu za većinu škola. Novi dodatak portfoliju DOBOT obrazovnih robota je pristupačniji MAGICIAN E6 obrazovni robot sa šest osa. To je potpuni robot pogodan za industrijske ili laboratorijske aplikacije, koji, međutim, zadržava igrivu fleksibilnost klasičnih robota za podučavanje. Robot se može naučiti jednostavnim operacijama bez znanja programiranja. Za zahtevnije aplikacije koristi se intuitivno grafičko okruženje pripremljenih obojenih blokova koda i standardno programiranje skripte. Kompaktan dizajn sa kontrolnom jedinicom u osnovi robota omogućava brzu instalaciju i puštanje u rad koji štedi prostor. Akcenat je takođe stavljen na visoku bezbednost sa mogućnošću podešavanja osetljivosti kojom robot reaguje na dodir zaustavljanjem kako ne bi došlo do povrede. Roboti dolaze sa nizom opcionih dodataka, od pneumatskih i vakuumskih hvataljki do elektromagnetnih hvataljki i servo hvataljki koje se mogu konfigurisati.

 

DOBOT MAGICIAN E6

 

MAGICIAN E6 robot se takođe nudi u kompletnom kompletu za efikasno učenje programiranja robota u okviru simulirane proizvodne linije. Pored samog šestoosnog robota, ceo komplet uključuje i robotski vid, vakuum pumpu, kompletan trakasti transporter sa priborom, hranilicu sa magacinom i prostorom za odlaganje predmeta, pokazivač semafora i neophodnu e- zaustaviti. Pripremljen je čitav niz zadataka uključujući saradnju robota sa robotskim vidom, sortiranje, aplikacije za odabir i postavljanje, dinamičko praćenje itd.

 

DOBOT MAGICIAN E6

 

DOBOT MAGICIAN E6 je zaista odličan robot za efikasan razvoj robotike i znanja programiranja. Da je ovo pravo ulaganje u obrazovanje potvrđuje brzo uvođenje robota u sve grane industrije. Stoga školama nudimo ne samo isplativu ponudu ovih robota, već i praktičnu demonstraciju robota, seminare, materijale za obuku i nastavu. Takođe ćemo rado dati savete o izboru robota i dodatne opreme.

 

Više informacija možete pročitati na web lokaciji Magician E6.