Vesti | Rockwell Automation distributor | ControlTech

FactoryTalk Analytics Logix AI – verzija 3.0

LogixAI

 

Softverski proizvod FactoryTalk Analytics Logix AI olakšava implementaciju veštačke inteligencije u industrijske operacije. U režimu obuke, sistem proučava zavisnosti ulaznih varijabli i sam kreira model podataka pomoću kojeg potom predviđa vrednosti nadgledane varijable u normalnom režimu.

 

FactoryTalk Analytics Logix AI se koristi u praksi:

  • Kao alat za predviđanje održavanja – koristeći model podataka, može unapred da upozori na mogućnost anomalnih situacija u radu, a samim tim i na potrebu za intervencijama održavanja
  • kao virtuelni senzor (soft senzor) – algoritmi veštačke inteligencije pomažu u određivanju vrednosti koje bi inače bilo teško, skupo ili potpuno nemoguće meriti stvarnim senzorima

 

Novi verzija 3.0

  • On donosi poboljšanja u režimu obuke sistema: poboljšanu konzistentnost i stabilnost modela, sposobnost rukovanja neuravnoteženim podacima, povećan unos konfiguracionih podataka, implementaciju inverznih i eksponencijalnih odnosa, odbranu od „pretreniranosti“.
  • Međutim, najvažnija promena u verziji 3.0 je način na koji se isporučuje FT Analytics Logix AI. Do sada je isporučen kao hardware - instaliran deo računarskog modula dizajniran za instaliranje u šasiju procesora ControlLogix. Od verzije 3.0, sistem se isporučuje kao besplatni softver Linux kontejner, koji se može instalirati po želji na bilo koji namenski računar, virtuelnu mašinu ili čak u slobodno dostupan računarski modul.

 

 

Više informacija o FactoryTalk Logix AI: